Latest Posts

Showing posts with label ENGLAND. Show all posts
Showing posts with label ENGLAND. Show all posts
hello and assalamualaikum.

meriah betul London minggu lepas. mana taknya, ramai betul orang Malaysia datang sini. artis, yb, rombongan PB dan my brother. hehehe. I jumpa few of them and i'm so glad. kenal dengan kawan baru, jumpa kawan baru, jalan dengan my brother dan lain-lain lagi.

my brother came here for meeting. lebih kurang seminggu jugalah dia kat sini. tapi i sempat jumpa dia friday dan seterusnya. sebab hari-hari lain, dia sangat busy and dia tak stay at my place. company sediakan hotel. hehehe. gitulah ceritanya.

walaupun masa bertembung antara nak jumpa kawan dan keluar dengan my brother, alhamdulillah. i sempat jumpa mereka. kejap ke sana, kejap ke sini.. nasiblah semua kat central london. senang!

lunch at Tukdin with mummy and brother
Tukdin kat mana? Tukdin kat Paddington

norbiah buyong
norbiah buyong

harga kat tukdin ni mahal sikit compare dengan malaysian restaurant yang lain.. tapi agak famouslah lately. sebab biasa vvip akan lunch kat sini, even mat salleh pun ramai

then, mummy balik and i followed my brother shopping guitar for my nephew..

saya tak tahu pula harga gitar mahal gila.. boleh beli beg prada okay!
*pitam*

then, kami ke beberapa tempat sampailah malam.. i tak ambil banyak sangat gambar sebab weather sejuk.. menggeletak tangan cheq ni.. :p

the next day tu, barulah i jumpa my friend from Premium Beautiful @PB. diorang ni terbahagi kepada orange and green group. kawan i pula, ada kat green dan ada juga kat orange.. walaupun tinggal kat hotel yang sama, tapi mereka tak geng. lebih kurang macam tu la.. opsss!! i bukan agent! jangan nanti ada pula reader tetiba email minta PB.. haruslah pengsan! hahahaha.

ignore my eyebags yang kian kronik! hahaha. well, ini CDM ainee. (sorry kalau salah eja).. i kenal dia hari tu juga melalui syira. i'm happy, she loved that shoes yang i suruh dia beli. beli dan terus pakai, boot lama terus buang! hehehehe. barulah rock! (fyi, tengah trend ala-ala isabel marant)

then, i bawa diorang ke tempat souvenir paling murah.. hehehe. time ni i rushing sikit sebab i kena jumpa another friend kat Marks and Spencer. ke sana, ke sini dan tak sangka ini last jumpa.. sebab ini hari terakhir OMG kat London. besoknya tu diorang ke Paris pula. aiseyyy.. tak sempat nak borak lama dan kenal-kenal lagi. tsk tsk.

 CDM Zahara (sorry kalau salah eja)

ini pula my friend, Syira.. hehehe. nak FM? contact dia.

dari Marks and Spencer, i followed Hanis and her hubby (dengan hafiz atan sekali) ke Harrods. sementara tunggu kami shopping, hanis's hubby and hafiz sempatlah menjamah makanan kat sana. kesian mereka. lapar! hehehe. perempuan kalau lapar jamu mata dengan handbag pun boleh kenyang.. lelaki? nan ado. hahahaha

kecil rupanya si Hanis ni. dalam gambar nampak besar. tapi bila jumpa.. alahai... she's so humble dan tak sombong.. alah, show off tu biasalah. kata MLM, kenalah buat untuk yakinkan clients. nice to meet you hanis.. datanglah London lagi :D

then, dari PB i lari jumpa my brother.. penat! penat! hehehe. tapi best dan excited. sebab i bersemangat sikit bila malaysian datang London. takdelah boring duk menghadap orang putih je. hahaha.

kami ke Hard Rock Cafe.. beli souvenirs sikit and tengok-tengok kalau ada the latest product and design for baju. alhamdulillah. banyak yang menarik.. sukaaaa ;)

HARD ROCK CAFE
old park lane .. 

kalau rajin jalan kaki, kalau malas naik bas.. kalau malas tahap gebabom naik je taxi


then, besoknya tu adalah hari terakhir. hari terakhir for my brother (sebelum dia balik Malaysia) dan hari terakhir GLAM group kat London. agak susah nak bahagikan masa. sebab dua-dua i kena jumpa lepas jam 5pm. so, i decided jumpa my brother dulu memandangkan dia habis meeting awal. hehehe. 

good bye brother... i tak boleh hantar dia ke airport sebab i have to meet hanis and shaliza pula lepas tu.. sobsobsob.. sempat jumpa kat hotel dia before dia balik. datang lagi ok  :D

nice to meet you all.. shaliza, shaliza's niece and hanis
jumpa lagi kat KL .. 
who's next??? contact me if you want to come here


p / s : i just realized harga Primark sekarang lagi mahal dari H&M. LOLLOLLOL
some items Primark lagi murah, some items Primark mahal berganda. LOLLOL



Sexy Red Lips