Latest Posts

Showing posts with label KOTA KINABALU. Show all posts
Showing posts with label KOTA KINABALU. Show all posts
hi. assalamualaikum.

today i nak continue story terakhir pasal KK. =)

ikutkan hati tak mahu balik awal, nak stay sampai weekend ni. but what to do, banyak kerja nak settle minggu ni dan like i said before, kalau pergi ke sesuatu tempat, jangan visit semua tourist attraction kat sana, simpan sedikit for future.. mana tahu kot-kot pergi lagi kan? hehehe.

so, semalam dari pagi sampai tengahari, i missed 2 flights... and luckily, ada flight tengahari. tu pun nasib sempat. that guy kasi 20 minutes untuk i ke boarding gate. CIS! semput betul! but before that, my auntie and uncle bawa pusing2 town dulu. thanks auntie and uncle for your treats.. jumpa lagi next time =)

this time, tak banyak tempat yang i pergi. lebih kepada makan-makan, dan sewa kereta pusing KK tanpa hala tuju. hahaha. biasalah, kalau melancong last minute dan takde plan awal memang tunggang terbalik macam ni! so, don't be like me! malam ni beli tiket, besok naik flight, sampai sana terpinga-pinga.. mujur ada uncle dan auntie stay sana. kalau takkkkkk _____________ =p

Rumah Terbalik

entrance fee for Rumah Terbalik
encik H
 sorry for the sepet-ness! hahaha
 turn by turn
 even, benda ni pun tulisan terbalik! LOL
no camera please! inside the rumah terbalik!
 baby sofia
 ke-peningan!
 encik H and I
 souvenirs
hungry? don't worry ada cafe kat sini
rumah terbalik yang ke 5 kat dunia. katanya lah!
us!

then my uncle and auntie belanja makan tengahari ... baik sungguh mereka kan? =)

Koki Bandung Restaurant, Alam Mesra

 them
 the menu
 rice
 teh C special
 ayam pukul
 cendol - must try! 
the restaurant!

after kenyang, my uncle bawa kami jalan-jalan ke Nexus Karambrunai Resort yang terletak 28km dari KK city.. tempat ni sangat cool! best place to lepak petang-petang! Insyallah, nak try stay sini next time. dengar cerita lagi hebat dari Sutera Harbour. hehehe.

Nexus Karambrunai Resort

 lobby
 massage hut!
 nice one!
 lepak sambil makan cekodok! hahaha
 watersport centre
 tasik! AWAS biawak!
swimming pool

dan jika anda berminat nak stay sini bolehlah visit website mereka for more information...
click here : Nexus Resort

okay.. tamat sudah entry KK Trip for this month. 


bye KK. see you again soon.
4 days 3 nights trip still not enough for me! i need more! =p



FLY WITH 

MALAYSIA AIRLINES
"MALAYSIAN HOSPITALITY"
(support of our local brand)
wachaaaaaaaaa!! hahaha

today, takde banyak story pun
kami rent kereta dan pusing-pusing sekitar KK
ingat nak pergi Monsopiad Cultural Village, tapi tak jadi pula!
mood ke laut selepas meredah panas dan jem!

PANAS GILA WOI!
cuaca panas gila! sumpah i tak tipu!
rasa nak pengsan pun ada
terpaksa semua plan dibatalkan, 
pastu menyesal tak lepak island! hahaha
motif menyesal pun tak tahulah, yang pasti hari ni panas terik!
(=_=')

sebab cuaca panas gila hari ni, i pun tukar mood
first time uolsss! first time! hahahaha
i pakai colour block pants mix with leopard blouse!
agak nervous jugaklah! takut nanti orang cakap apa pulak kan? 
KUNING KAU! 
hahaha =p

okay tak? okay? APA? tak okay? OK BYE.
encik H dengan kereta yang kami sewa! 
see, kereta pun warna lain macam! hahaha
national museum! kami x masuk pun just ambil gambar kat luar je
heritage village yang macam awesome pun kami tak masuk! hahaha
ini paling menarik perhatian kat North Borneo Railway Station
dengarnya masih pakai steam train lagi.. dengar cerita je lah eh.. sebab masa i pergi tu tak bergerak je keretapi hijau tu. maybe datang salah time kot! hahaha
duduk sambil melihat sunset dan mengira jumlah kapal terbang yang landing
hahaha. sah takde kerja!
ini macam biasalah. entry dulu pun i pernah cerita!
seafood galore kat filipino market!
alhamdulillah, tempat ni sangat murah, tambah lagi, now tengah bulan penuh
maka ketam pun banyak isi! sedap wooo!! 

okaylah. i'm so exhausted! good night everyone. 


 FLY WITH 

MALAYSIA AIRLINES
"MALAYSIAN HOSPITALITY"
(LAMWH - in support of our local brand)
 safely arrived @ my favourite destination in Malaysia
YAHOOOOO!!

nothing much yang i nak update malam ni
because i masih belum berjalan-jalan kat sini

and

for the first time
I JADI BLUR!

tak tahu nak pergi mana!
hahahaha

mujurlah rakan-rakan bloggers membantu
thanks uols! hahaha =p

please ignore my FAT cheek! =p
and my eyebag too 

hi. welcome aboard!
tenderloin steak = super delicious!

ignore mamat kat sebelah aku ni!
 keje dia tidur, tidur dan TIDUR!
hahahahaha

after 2 jam lebih berada kat dalam flight,
akhirnya sampai juga ke destinasi!

(^_^)

"senyum itu sedekah!"
KAN? 

p/s : yes, i'm getting FAT day by day. SO WHAT? i'm happy, that's why =p
KAN? its true! thanks encik H for makes me happy all the times.

good night!


 FLY WITH 

MALAYSIA AIRLINES
"MALAYSIAN HOSPITALITY"
(LAMWH - in support of our local brand)
hi... today i nak review about my trip to Kota Kinabalu... actually, trip ni tak dirancang pun. sebab at first, i plan nak pegi guangzhou after balik from mumbai. suddenly, flight encik H to guangzhou dipendekkan.. so, i pun decided, Kota Kinabalu je la.. WHY NOT? 

among all, i paling suka sabah! their culture, food, beach and everything ... so AMAZING!!! 

i balik from Mumbai on 26th, tak sempat rehat pun, balik, unpack barang, packing dan terus pegi airport balik. sumpah penat gila!!! tapi sebab Kota Kinabalu punye pasal, takde hal lah!! hehehe.

and antara semua, inilah trip paling murah... i spend rm300 for ticket+return boat+snorkel.. hihi.. i'm blessed! and nak pergi lagi please!!!! it's not enough for 4 days in here... banyak sangat tempat2 menarik kat sini... 0_o


lunch meal @ MAS
Novotel Hotel
urm.. tak recommendla hotel ni.. biarpun dekat 1 borneo, but their service sangatlah teruk!!! toilet yang kurang memuaskan, tuala hotel yang berbau, dan pekerja yang erkkk MACAM BAGUS!! da banyak dah complaint pasal hotel ni .. jadi, sila blacklisted hotel ni ok?
 our room
Nasi Padang Ibu - famous !!
famous kat KK but for me, takdela sedap sangat..
lagi sedap Seri Ratu KL... yang betul2 minang
our foods

dan last minute plan to Manukan Island !!


but very upset, salah bulan datang KK. time ni, musim jellyfish...
nak mandi pun takut.. sebab terlalu banyak!! plus, manukan island - indah khabar dari rupa.
takdelah lawa mana pun... around this island, ada 2 lagi island, iaitu mamutik dan sapi.. ramai cakap mamutik lagi cantik.. but nevermind. next time boleh pegi.. kan? cost pegi island ni sangat murah....tak sampai rm100... hehehe... *return*

 JESSELTON POINT
 the best place to lepak... nice view for sunset.. kat sinila nasi padang ibu tu tadi. and banyak lagi restoran-restoran kat sini... dari sini boleh jalan ke Suria Sabah Mall... 

 FILIPINO MARKET
another favourite spot yang i suka pergi dan anda WAJIB pergi...
siapa suka seafood, WAJIB datang sini... murah dan sedap!! 
fresh dari laut!! sini lah tempatnya... 

AND LAST,

tiket nak balik full. orang KK ni sama macam MUMBAI. very rich... sampai flight pun full. nasib encik H yang operate kalau tak mesti i tak boleh balik. so, sepanjang perjalanan, i duduk kat jumpseat which is dalam cockpit.. pengalaman yang sangat best!! FYI, ini kali pertama i naik 737.. hahaha. punyela jakun!! btw thank you captain sebab banyak menolong malah, nak duduk jumpseat ni pun atas kebenarannya jugak... thank you so much!

kan i da cakap... 4 days is not enough... banyak lagi tempat2 menarik kat sini... Insyallah kalau ada rezeki, i nak datang balik.. I love KK so much. 

owh ye, pesanan saya, kat filipino market tu ada jual ikan masin, udang kering, dll.. harga memang mahal but actually harga tu for tourist, korang pandai2 la speak sabah ye.. sebab macam ikan yang i beli ni, satu paket rm28.. tapi tawar2 hasil pertolongan my auntie yg duduk sabah, i dapat rm5 saje! gila kan? 

that's all for Kota Kinabalu.... insyallah, kalau ada rezeki i datang lagi.. dan update lagi.. and sesiapa nak review and tanya tempat-tempat menarik pasal KK, bolehlah email i.. =)


FLY WITH 

MALAYSIA AIRLINES
"MALAYSIAN HOSPITALITY"
Sexy Red Lips